GATEAU MOLLEUX AU CHOCOLAT A LA CREME ANGLAISE
INGILIZ KREMALI CIKOLATALI YUMUSAK KEK
MALZEMELER:
150 gr siyah cikolata
70 gr sana yagi
4 yumurta
100 gr un
150 gr toz seker
1 cimdik tuz
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
KREMA ICIN MALZEMELER:
500gr sut
1 pkt vanilya
75 gr toz seker
4 yumurta sarisi
YAPILISI:
cikolata ve yagimizi bir kaba koyup mikro dalga firinda eritelim her 1 dakkada bir cikarip bakalim cikolatanin yanmamasi icin yada benmari usulu eritebilirsiniz kaynayan suyun ustunde cikolatamizi erikkten sonra yumurtalarin aklarini 1 cimdik Tuzla kar gibi olana kadar cirpalim diger yanda erittigimiz cikolatanin icine yumurtalarin sarisini ekleyip cirpalim daha sonra unumuzuda ekleyelim tekrar cirpalim sekeri kabartma tozunu ve vanilyayida katin tekrar cirpin kar gibi yaptigimiz yumurtanin aklarinin yarisini cikolata karisimina ekleyin mikserle cirpin geride kalan yumurta aklarinida ekleyin spatulayla alttan uste dogru yavasca karistirin ve yaglayip unlamis oldugumuz kek kalibina dokun 150° isitilmis firinda tam 30 dakika pisirin afiyet olsun …
INGILIZ KREMASININ YAPILISI:
yumurta sarilarini sekerle beyazlayana kadar cirpin Kaynatmis oldugumuz sutu yumurta karisiminin uzerine yavasca ekleyerek cirpalim bu karisimi tekrar tencereye dokup atesin ustune koyalim tahta kasikla karistiralim DIKKAT sakin kremayi kaynatmayin kremamisi atesten alip bir kac dakika cirpalim ve Sogumaya birakalim ve yapmis oldugumuz kekin uzerine dokup servis yapin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder