Malzemeler;
- 500 gr un
- 1 yumurta
- yeteri kadar sut ve tuz
- 3 parça tavuk but
- yarim cay bardagi sivi yag
- nisasta hamuru acmak icin
Hazırlanışı;

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. üzerine elde ettiğiniz hamurları deforme olmayacak şekilde gelişigüzel serin. Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında ara sıra kontrol ederek kızartın.
Diğer tarafta içine su koyduğunuz büyük bir tencerede butları haşlayın. Pişmesine yakın suyuna tuz atın. pismis olan butlari guzelce didin ve kizarmis olan hamurumuzun uzerini kapatacak sekilde serin ve onun uzerine tavuk suyunu dokun yuzune cikacak sekilde tekrar 180 derece isitilmis firina verin suyunu cekene kdr pisirin sicak sicak servis yapin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder