17 Ocak 2012 Salı

sacakli tavuk mantisi

SACAKLI TAVUK MANTISI

Malzemeler;
- 500 gr  un
- 1 yumurta
- yeteri kadar sut ve tuz
- 3 parça tavuk but
- yarim cay bardagi sivi yag
- nisasta hamuru acmak icin
Hazırlanışı;
Unu bir kabın içine koyup ortasını açın, yumurta,sivi yag tuzu ve azar azar sutu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru rulo yapıp 5 eşit parça olacak şekilde kesin. Her bir bezeyi orta kalınlıkta (kalın olmamalı) oklavayla açın. Beze istenilen inceliğe ulaştığında son bir kez oklavaya tüm hamuru sarın ve hafifçe oklavayı içinden çekin. Erişte keser gibi 0,5 cm kalınlığında bıcakla minik rulolara ayırın. Kesme işlemi bittiğinde üzerini biraz NISASTALAYARAK elinizle tutup havaya kaldırın ve ruloların bozulmasını sağlayın. Bunu her beze için uygulayın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. üzerine elde ettiğiniz hamurları deforme olmayacak şekilde gelişigüzel serin. Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında ara sıra kontrol ederek kızartın.
Diğer tarafta içine su koyduğunuz büyük bir tencerede butları haşlayın. Pişmesine yakın suyuna tuz atın. pismis olan butlari guzelce didin ve kizarmis olan hamurumuzun uzerini kapatacak sekilde serin ve onun uzerine tavuk suyunu dokun yuzune cikacak sekilde tekrar 180 derece isitilmis firina verin suyunu cekene kdr pisirin sicak sicak servis yapin afiyet olsun
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder