30 Ocak 2012 Pazartesi

OKTAY USTANIN PASTANE POGACASI

OKTAY USTANIN PASTANE POGACASI

MALZEMELER:

5 su bardagi un
yarim paket yas maya
2 corba kasigi tere yagi
1 su bardagi süt
2 yumurta
yarim cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz

IC HARCI ICIN:

1 yumurta
beyaz peynir
bir tutam mayadanoz ( hepsini karistirniz )


ÜZERINE SÜRMEK ICIN:

yumurta sarisi
YAPILISI:

Hamur malzemelerini bir kapta karistirip yogurunuz.yumusak ele yapismayan bir kivam olmali.sonra hamurumuzu resimdeki gibi bezelere bölün ve yaklasik yarim saat dinlendirin.sonra bezelerimizin tam ortasina elimizi dik bir skeilde bastirip resimdeki gibi sekil verelim.bu sekil verdigimiz bezemizin ortasina peynirli harcimizdan koyup kapatalim.sonra yine elimizle arka kismina bastisip dudak sekli verelim pogacamiza.pogacalarimizi tepsimize dizip yaklasik bir saat daha dinlendirip mayalanmaya birakalim.sonra yumurta sarisi sürüp firina verelim.isteyen cörek otu ve susam serpistirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder