14 Ocak 2012 Cumartesi

NI$AN PASTASI

nisan pastasi malzemeler:
8 yumurta
250gr seker
375gr un
40 gr pasta kivam arttirici (emulgator)
biraz su
1veya 2 pkt kabartma tozu
yapilisi: butun malzemeleri bir tasa koyup hepsini ayni anda cirpiyoruz ve dikdortgen bir firin tepsisine dokuyoruz 180 derece isitilmis firinda uzeri sararincaya kadar pisiriyoruz uzeri cok kizarmamasi gerekior hamurun pistigini anlmak icin bir kurdan batirip bakiniz
kremasi icin : 2 pkt Dr oetker pasta kremasi veya krem santi
arasina koyacaginiz meyve istege bagli utunun suslemesi seker hamuru ile
SEKER HAMURU : 900 gr elenmiş pudra şekeri 1 ymk kasığı toz jelatin 170 gr gulukoz yarım ymk kasığı gliserin 60 ml su YAPİLiSİ : toz jelatini 1 tasa koyun ve ustune 60 ml suyu ekleyin ve karıştırın ve bikenara 5 dak bırakın sonra jelatinimizi benmari usulu eritin şeffaf bir renk alana kdr ama sakin kaynatmayin jelatinimizi ateşten alıp icine gliserin ve glukozu ekleyip karıştırın ve bu karışımı pudra şekerimize ekleyip yuguralim hamurumuz elimize yapismamasi gerekior. Renklendirmek icin gıda boyası kullanın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder