TARTE AUX FROMAGE
hamur icin malzemeler:
1 yumurta sarisi
1 cay bardagi sut
... 1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi toz seker
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
krema icin malzemeler:
1 kg fromage blanc
500gr creme fraiche
3 yumurtanin aki
1.5 su bardagi toz seker
1 pkt vanilya
goz karari nisasta eger yoksa 2 paket puging vanilyali
YAPILISI:
hamurumuz icin yugurma kabina yumurta seker yag ve sutu ekleyip karistiralim daha sonra unu k.tozunu ve vanilyayida ekleyip yuguralim hamurumuz kulak memesi yumusakliginda olacak yugurdumuz hamuru bir kenara birakip kremamizi hazirlayalim
cirpma kabina fromage blanc creme fraiche seker puding vanilyayi koyup cirpalim diger tarafta yumurtanin aklarini kar gibi olana kadar cirpin ve kremanin icine ekleyin bir spatula yardimi ile yavasca karistiralim alttan uste dogru yumurtanin beyazini kremaya iyce yedirelim ve kenarda biraktigimiz hamuru acip tepsiye yerlestirelim catalla iz yapalim daha sonra uzerine kremamizida dokup 180° isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirelim ve sogumaya birakalim soguduktan sonra servis yapin size tavsiyem 1 gun bekletin oyle servis yapin daha guzel oluyor afiyet olsun...
hamur icin malzemeler:
1 yumurta sarisi
1 cay bardagi sut
... 1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi toz seker
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
krema icin malzemeler:
1 kg fromage blanc
500gr creme fraiche
3 yumurtanin aki
1.5 su bardagi toz seker
1 pkt vanilya
goz karari nisasta eger yoksa 2 paket puging vanilyali
YAPILISI:
hamurumuz icin yugurma kabina yumurta seker yag ve sutu ekleyip karistiralim daha sonra unu k.tozunu ve vanilyayida ekleyip yuguralim hamurumuz kulak memesi yumusakliginda olacak yugurdumuz hamuru bir kenara birakip kremamizi hazirlayalim
cirpma kabina fromage blanc creme fraiche seker puding vanilyayi koyup cirpalim diger tarafta yumurtanin aklarini kar gibi olana kadar cirpin ve kremanin icine ekleyin bir spatula yardimi ile yavasca karistiralim alttan uste dogru yumurtanin beyazini kremaya iyce yedirelim ve kenarda biraktigimiz hamuru acip tepsiye yerlestirelim catalla iz yapalim daha sonra uzerine kremamizida dokup 180° isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirelim ve sogumaya birakalim soguduktan sonra servis yapin size tavsiyem 1 gun bekletin oyle servis yapin daha guzel oluyor afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder