LIMONLU CHEESECAKE
MALZEMELER:
tabani icin:
1 paket speculoos (spekûlos) biskuvi 250gr
yarim paket margarin (eritilmis)
kremasi icin:
4 tane limon
5 yumurta
150 gr seker
10 gr agar agar toz jelatin (icine su katip karistirin ve bir kenarda bekletin)
500gr ricotta peyniri (labne peynir)
400 gr sivi krema
3 paket vanilya
YAPILISI:
ilk once biskuvilerimizi robotta un gibi olana kadar cekiyoruz ve eritmis oldugumuz yagimizi biskuvilerin uzerine dokup iyice karistiriyoruz ve 22cm capindaki kalibimiza dokup bir kasik yardimiyla iyce bastirip duzluyoruz buz dolabina koyup dinlendiriyoruz
kremamiz hazir olana kadar kremamizi yapmak icin ilk once 4 tane limonumuzun disini rendeliyoruz ve 3tanesini SIKICAKLA SIKIYORUZ derin bir cirma kabina dokuyoruz ve ardindan yumurtalarimizi 150gr sekerimizi ve limon rendelerinide ekleyip benmari usulu isitiyoruz 10 dakika hizli hizli cirpiyoruz (ben elimle cirptigim icin kolum agridi mikser kullanabilirsiniz :)) yumurta karisimi krema haline gelecek eger 10dakikada krema haline gelmediyse cipmaya devam edin kremamiz hazir oldumu atesten alin ve kenarda bekleyen agar agarida benmari usulu eritin ve kremamizin icine dokun karistirin daha sonra ricotta peynirimizi ve 1 tane kalmis olan limonumuzun syunuda ekleyin yavasca spatulayla yeidre yedire karistirin diger tarafta sivi kremamizi cirpma kabina alip 3 paket vanilyayi da ekleyip krem santi gibi olana dek cirpin ve onuda limonlu karisima ekleyip yavas yavas spatulayla alttan uste alip karistirin ve biskuvili tabanimizin ustune dokun ve buz dolabinda 4 saat bekletin dolaptan cikardiktan sonra uzerini susleyip servis yapin AFIYET OLSUN........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder