1 Paket margarin.
1,5 Su bardagi yogurt
1,5 Su bardagi sut
2 paket kuru maya ( kesinlikle yas maya kullanmayin pogacaniz cigsi maya kokar.)
2 tatli kasigi kabartma tozu ( iki cesit kabartici kullaniyoruz)
2 tatli kasigi mahlep
2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker.
Aldigi kadar un
Uzerine surmek icin 2 yumurta sarisi..
Yapilisi:
Ilik olan bir bardak sutun icine iki paket kuru mayayi ekleyip eritin.
Unu eleyip icine kabartma tozunu,seker ve tuzu,margarini,sutte erittiginiz kuru mayayi,yogurdu,mahlepi ekleyip cok sert olmayan ama elede yapismiycak sekilde bir hamur elde edin..Uzerine bir ortu ortup yaklasik yarim saat dinlendirin..
Ben ilk dememi sade olarak yaptim bu nedenle sade olarak veriyorum.Siz istediginiz bir harci ekleyebilisiniz..
Dinlendikten sonra pastane pogacasi buyuklugunda toplar yapip hafif bastirin tepsiye dizin.Uzerine iki yumurta sarisini surun (tamamini surunki isil isil olsun ben hep bir yumurta sarisi kullanirdim acimayin yumurta sarisina) bu sekildede bir saat hem dinlenmesi hemde mayalanmasi icin bekletin..Sonra nihayet 180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin..
Pismesine yakin evinizde o pastanelerin sabahlari dayanilmaz kokusu evinize nasil yayiliyor gorun..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder