Malzemeler :
Pastane Usulü Ay Çöreği
3 Su B. Un
3 Çorba K. Şeker
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Tatlı K. Yaş Maya
1 Yumurta Akı
Su
İç Harcı İçin:
1 Pasta Keki
1 Çay B. Üzüm
1 Çay B. Yaban Mersini
1 Su B. Ceviz
3 Çorba K. Kayısı Reçeli
1 Çay B. Süt
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
File Badem
Hazırlanışı :
GA_googleFillSlot(“Okt_Ic_Sayfa_Katagori_Ustu_600x100x9″);
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Süt ve yaş mayayı ortasına koyup çözüyoruz. Sıvıyağ, şeker, yumurta akı ve biraz su katıp yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz. İç harcı için, pasta kekini doğrayıcı ile parçalayıp ufaltıyoruz. Karıştırma kabının içine pasta keki, üzüm, yaban mersini, kırılmış ceviz, kayısı reçeli ve sütü koyup karıştırıyoruz.
Hamurları el büyüklüğünde açıp ortasına iç harcımızdan koyuyoruz. Rulo şekilde sarıyoruz. Uç kısımlarını elimizle yuvarlayıp inceltiyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguluyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine hamurları ay şeklinde koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder