14 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKAL AROMALI KURABIYE

PORTAKAL AROMALI CIKOLATALI KURABIYE
125gr margarin (oda sicakliginda )
1 corba kasigi yogurt
1 paket bitter cikolata
1.5 cay bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
2-3 damla portakal aromasi
1 paket vanilya
alabildigince un

YAPILISI

Karistirma kabinda once margarini karistiriyoruz yumusayinca yogurdu portakal aromasini ve pudra sekerini ilave edip biraz daha karistirioruz uzerine unu kabartma tozunu vanilyayi ekleyip hamuru yoguruyoruz. aldigi kadar unla kulak memesi yumusakliginda olacak hamuru tezgah uzerinde merdaneyle kursun kalem kalinliginda aciyoruz istedigimiz sekillerde kesiyoruz 170° firinda pisiriyoruz firindan aldiktan sonra biraz soguduktan sonra benmari usulu erittigimiz cikolatayi uzerine sekilli olarak SIKIYORUZ servise hazir hale getiriyoruz afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder