PATATESLI AY COREGI
1 kücük yas maya
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi yogurt
2 yumurta(1nin sarisi uzerine)
1/2 paket kabartma tozu
1,5 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 cay bardagi erimis margarin
1/2 cay bardagi sivi yag
aldigi kadar un (yaklasik yarim kg)

ic harci icin:
3 adet patates
kiyilmis maydonoz
rendelenmis kasar peyniri
biraz tuz ve pul biber

üzeri icin:
yumurta sarisi
susam
cörekotu

Patatesli Ay Coregi yapilisi:
Ilk önce maya, su, tuz ve sekeri eritiyoruz. Daha sonra biraz bekleyip diger malzemleride koyarak güzelce yoguruyoruz. Cok sert olmayacak sekilde yogurma islemi bitince elimizi yaglayip hamurun üzerine bastiriyoruz ve poset gecirip sicak ortamda 15-20 dk bekliyoruz.

Patateslerimizi de güzelce haslayip yumusayinca kabuklarini soyarak maydanozu, peynirimizi ve tuzumuzuda koyup karisitiyoruz.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip merdaneyle aciyoruz ve ücgen kesip icine patatesli harcimizdna koyup güzelce sariyoruz uclarini kivirip ay sekli veriyoruz.

Yumurta sarisi sürüp susam, cörek otu serpip 125 derecelik soguk firinda 15 dk daha sonra 225 derecede 15-20 dk iyice pisiriyoruz..

Yumusacik ve cok güzel bir pogaca denemnizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)